szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyi eredménye 5,5 milliárd forint veszteség volt, ami 2007-hez képest 11,1 milliárd forintos javulás – közölte a jegybank szerdán.

Az MNB közleménye szerint a deviza kamat- és kamatjellegű eredmény jelentősen, 20 milliárd forinttal javult. Ezen belül a nettó forint kamat- és kamatjellegű eredmény 11,7 milliárd forinttal romlott.

A devizakamat-eredmény változása döntően a devizatartalékok utáni kamatbevételek 18,6 milliárd forintos növekedésével magyarázható, ami a devizatartalék megemelkedett állományának, valamint a 2008-ban magasabb átlaghozamnak köszönhető - áll az MNB közleményében.

A jegybank megjegyzi, hogy politikájukat döntően a monetáris politika céljai és az elérésükhöz szükséges eszközök, nem pedig ezeknek az MNB eredményére gyakorolt hatása határozza meg.

A jegybank közleménye szerint az MNB a működési költségeivel kiemelten takarékos és racionális módon gazdálkodik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

MNB: új kihívások előtt a magyar pénzügyi rendszer

A magyar pénzügyi rendszernek 2009-ben a gazdasági visszaesés negatív hatásaival és a befektetői bizalom világszerte tapasztalható megrendülésével is szembe kell néznie – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.

MTI Gazdaság

Hogy áll a pénzügyi stabilitásunk? – az MNB jelentett

A pénzügyi stabilitási kockázatokat erősítené, ha a vártnál kedvezőtlenebb környezeti feltételek miatt a hazai vállalatok és bankok forrásbevonása túlzott mértékben csökkenne, ami a vártnál nagyobb és tartósabb gazdasági visszaesést okozna – olvasható abban a közleményben, amelyet a monetáris tanács hétfőn adott ki.

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Gianni a csúcson: NER-celebek kedvenc budai helyén nyit éttermet

Gianni a csúcson: NER-celebek kedvenc budai helyén nyit éttermet