szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alig változott a forint, a bankközi piacon délelőtt kilenc órakor 297,98 forint volt az euró a csütörtök délutáni 297,50 forint után.

Az árfolyam a csütörtöki tengeren túli kereskedésben 297 forintig javult, kora reggel voltak üzletek 299 forint közelében is, majd ismét 298 forint alá került. A kereskedők a csapongást főként az alacsony likviditással magyarázták, nem számoltak be semmilyen jelentős piacbefolyásoló eseményről, megítélésük szerint a nemzetközi piacokon is csendes volt a péntek reggel, és egyelőre nem érzékelhető a hangulat megváltozása.

Azt azonban kiemelték, hogy a dollár jelenleg lassan, de folyamatosan gyengül az euróval szemben: a keresztárfolyam a csütörtöki 1,30-as helyi szélsőérték után péntek reggel már 1,3170 körül alakul. Az amerikai devizával szemben így javult a forint jegyzése: pénteki árfolyama 225,95 a csütörtök délutáni 228,33 forint – és a későbbi 229 forint feletti értékek – után. A svájci frankot péntek délelőtt 197,41 forinton, míg csütörtökön 196,82 forinton jegyezték - időközben elérte a 198 forintot is. 100 japán jen jegyzése 234,18 forint a csütörtöki 233,45 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Méla unalom a forintpiacon

A dollár kicsit olcsóbb, a frank drágább lett, miközben az euró árfolyama a 297-es szinthez ragadt csütörtök délelőtt.

ecoline.hu Gazdaság

Újra 300 alatt az euró

A reggeli gyengülés után erősödésnek indult a forint, feltehetőleg a piaci hangulat javulásának köszönhetően, de nem kizárt, hogy az MNB is lépett.

ecoline.hu Gazdaság

Stabil a forint, 300 alatt az euró

Nyugodt napot zárt a forint a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése egy szűk sávban mozgott, késő délután valamivel 298 forint alatt állt.

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Jonas Jonasson: "A bosszú sokszor az első lépés a háborúhoz"

Jonas Jonasson: "A bosszú sokszor az első lépés a háborúhoz"

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek