szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar acélipari termelés a válság miatt a felére zuhant úgy, hogy a három legnagyobb termelő üzem közül a diósgyőriben teljesen leállt a termelés, míg Dunaújvárosban és Ózdon csökkentették a kibocsátást - írja hétfői összeállításában a Napi Gazdaság.

A magyar acélipar termelése az egy évvel korábbinak a felére esett vissza a gazdasági válság következtében - idézi a lap Zámbó Józsefet, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesület (MVAE) igazgatóhelyettesét.

Az egyesület adataira hivatkozva azt írják: a 2008. nyári 200 ezer tonnás kibocsátás idén januárra 80 ezerre csökkent, februárban és márciusban pedig 98 ezer tonna termelést regisztráltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Két százalékos béremelés a német acéliparban

A német acélipari dolgozók és a munkáltatók részlegesen 2 százalékos átlagos béremelésben állapodtak meg a jövő évre, és idén az alkalmazottak 350 eurós egyszeri pótlékot kapnak - közölték a német fém- és gépipari szakszervezeti szövetségben (IG Metall).

MTI Gazdaság

Megállapodást ajánlott a Ganzacél hitelezőinek a megbízott szakértő

A Ganzacél hitelezői 30 százalékos arányban juthatnak hozzá követeléseikhez, ha megállapodnak a céggel, míg egy felszámolás esetén csak 15-20 százalékot kaphatnának - mondta el a hitelezőknek tartott pénteki budapesti megbeszélésen Rózsahegyi György, a Ganzacél tulajdonosai, a Hídtechnika és a Vegyépszer által megbízott pénzügyi szakértő.

MTI Gazdaság

A Ganzacél hitelezői, ha keménykednek, ennyit sem kapnak

A Ganzacél hitelezőinek 10 százaléka állapodott meg hétfőn arról, elfogadják, hogy a cég a követeléseknek az egyharmadát kielégíti ki – mondta Sal László, a Ganzacél egyik tulajdonosának, a Hídépítő Zrt.-nek a vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Ezrek ücsörögtek egymás mellett maszk nélkül, de aggódnak a partra sodródott tárgyak miatt Észak-Korában

Ezrek ücsörögtek egymás mellett maszk nélkül, de aggódnak a partra sodródott tárgyak miatt Észak-Korában

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják