szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kína éves szintű exportja 22,6 százalékkal, importja 23,0 százalékkal csökkent áprilisban. A kivitel hanyatlása meghaladta a márciusi 17,1 százalékot és felülmúlta a szakértők által várt 18,4 százalékot.

Az import mérséklődése kisebb volt a márciusi 25,1 százalékos visszaesésnél, ugyanakkor nagyobb az elemzői várakozásokban szerepelt 22,0 százalékos esésnél. A pekingi kormányzati tájékoztató központ közgazdásza szerint az áprilisi éves szintű importvisszaesés annak bizonyítéka, hogy a kínai vállalatok még mindig tartózkodnak a befektetésektől. Áprilisban már a hatodik egymást követő hónapban zsugorodott a kínai külkereskedelem. Az áprilissal zárult idei első négy hónapban Kínának 75,43 milliárd dollár külkereskedelmi többlete keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

IMF: nagyon bátorítóak a kínai gazdasági adatok

A Nemzetközi Valutaalap szerint "nagyon bátorítóak" a kínai gazdasági adatok, de csak a következő hónapok teljesítménye alapján dönthető el biztosan, hogy a gazdaság a tartós növekedés szakaszába jutott-e.

MTI Gazdaság

Több kőolajat kap Kína Venezuelától

A szorosabb kínai-venezuelai gazdasági együttműködés keretében a két ország államfői szerdán Pekingben több gazdasági megállapodást is aláírtak, egyebek között a venezuelai olajszállítások növeléséről is megegyeztek.

MTI Gazdaság

Lehet, hogy nem kell további gazdaságélénkítés Kínában

Kína exportja márciusban ötödik hónapja csökkent éves összehasonlításban, de a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest kisebb volt, mint februárban. A kínai behozatal ellenben gyorsabb ütemben csökkent, mint februárban, szintén éves összehasonlításban.

MTI Gazdaság

Folytatódik az átmenetinek tekintett defláció Kínában

Kínában áprilisban is folytatódott, és már a harmadik hónapja tart a defláció, a fogyasztói árak csökkenése. Áprilisban a fogyasztói árak 1,5 százalékkal csökkentek éves összehasonlításban, a márciusi 1,2 százalékos, szintén 12 havi árcsökkenés után.

MTI Gazdaság

Nagyot estek a külföldi befektetések Kínában

Meredeken zuhantak ez év első negyedében a külföldi tőkebefektetések Kínában. A kereskedelmi minisztérium adatai szerint a közvetlen működőtőke befektetések 20,6 százalékkal 20,78 milliárd dollárra estek.

MTI Gazdaság

Ázsiai pénzügyi alapot hoznak létre

Japán, Kína és Dél-Korea véglegesítette annak a mintegy 120 milliárd dolláros pénzügyi válságalapnak a létrehozását, amiből a likviditási gondokba ütköző ázsiai országokat segítenék ki – jelentette be a dél-koreai pénzügyminiszter egy ázsiai pénzügyi értekezlet alkalmából.