szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szerencsejáték szakmában tevékenykedő szervezetek ellenzik az országgyűlési végszavazásra váró törvényjavaslatot, amely a Szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt egészítené ki a póker klubok működésének szabályaival.

Schreiber István, Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke és Tatár Gergely, a Magyar Póker Szövetség elnöke közös levélben fordult emiatt az országgyűlési képviselőkhöz. A levélben a két szövetség vezetője emlékeztet rá: a most szabályozás alá vont póker játékban a játékosok egymással szemben, nem pedig a kaszinó – azaz a szerencsejáték szervező – ellen játszanak. Így ez a játék lényegesen eltér a szerencsejáték törvényben szabályozott egyéb szerencsejátékoktól.

A szakmai szervezetek úgy vélik, hogy a törvényjavaslat elfogadása esetén – a tervezett változtatásokkal együtt is – a vállalkozások nem működhetnek nyereségesen, ezért a költségvetés számára sem eredményezheti a várt adóbevételeket.

Érvelnek azzal is, hogy a tervezet nem elégíti ki a játékosok igényeit sem, mert a korlátozások miatt nem elég széles a versenyek skálája. Ezért egyetlen, a szabályozás szempontjából fontos célnak sem felel meg.

Rámutatnak: az asztalok számára vonatkozó rendelkezés a tervezetben azért nem megfelelő, mert a maximum 10 asztal nem elegendő a vállalkozások nyereséges üzemeltetéséhez, és esetenként a játékosok igényeinek kielégítésére sem.

A jegyzői nyilatkozat előírása, és a 200 méteres védőtávolság miatt nem lesz olyan játékterem, amely a szabályozásnak megfelelhet majd – hívják fel a figyelmet a szakmai szervezetek vezetői levelükben.

A törvénytervezetben meghatározott feltételekkel Magyarországon nemzetközi versenyeket sem lehet szervezni, ezért a nemzetközi események szervezői el fogják kerülni Magyarországot – vélekednek.

A kaszinóknak eddig is volt jogi lehetőségük nemzetközi versenyeket rendezni, azonban ezt a jogosultságot nem, illetve nem a nemzetközi gyakorlat által kialakított és elvárt színvonalnak megfelelően érvényesítették. Ennek következtében a legrangosabb európai versenysorozat az idén már kihagyta a naptárából a magyarországi helyszínt – mutat rá a Magyar Szerencsejáték Szövetség és a Magyar Póker Szövetség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Megvan az első magyar pókervilágbajnok!

A Las Vegas-i World Series of Pokeren Traply „Bélabácsi” Péter megnyerte az 5000 dolláros no limit hold’em versenyt, ezzel ő lett az első magyar, aki karkötőt nyert a WSOP-n.

hvg.hu Sport

Legalizálták a készpénzes és a versenypókert

A hét elején került az Országgyűlés elé az elmúlt hónapban három szocialista képviselő által beterjesztett törvénymódosítási indítvány, amely az élő póker hazai legalizációjával foglalkozik.

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről