szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Túljárhatnak a bankok a törvényhozók eszén, s az egyoldalú szerződésmódosítást korlátozó szabályozás kiskapuit kihasználva továbbra is különösebb indoklás nélkül drágíthatják a hiteleket; ezért vizsgálat indult több társaságnál - írja a Magyar Nemzet.

Hiába korlátozza egy augusztustól életbe lépő törvény a bankokat a szerződések egyoldalú módosításában, vannak kiskapuk, amelyeket kihasználva a pénzintézetek továbbra is saját belátásuk szerint drágíthatják a kölcsönöket a futamidő alatt. Ezért Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet harminc hitelezéssel foglalkozó társaságnál indított vizsgálatot, hogy meggyőződjön: valóban indokoltak voltak-e a drágítások.  

A lap emlékeztet: a törvény előírja, hogy egy körülmény változása miatt a bank csak egyetlen költséget változtathat meg. Vagyis ha emelkedik a jegybanki alapkamat, akkor legfeljebb a kamatot emelheti, ám a díjakat nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Harminc bank hitelezését vizsgálják a jogvédők

Harminc bank és más pénzintézet lakáshitelezési szokásai ügyében indított vizsgálatokat a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet - értesült a HavariaPress. A testület azt vizsgálja, hogy milyen módosításokat hajtottak végre az érintett pénzintézetek a lakáshitelek feltételeiben a gazdasági válság kezdete óta.

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben