szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Támogatta Farkas Ádám kinevezését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsa elnöki posztjára az Országgyűlés költségvetési valmint a gazdasági és informatikai bizottsága a hétfői ülésen. Az elnökjelölt a felügyelet irányítási rendszere átalakításának szükségességét egyebek között a jelenleg nem eléggé világos és egyértelmű felelősségi rendszerrel indokolta.

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága 16 igen szavazattal 10 ellenében, a költségvetési bizottság 16 igen szavazattal 12 ellenében támogatta Farkas Ádám kinevezését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának elnökjelöltjét a hétfői ülésen.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szakmai erősítése, a szervezet elemző, előrejelző és megelőző, valamint fogyasztóvédelmi szerepének megújítása a legfontosabb cél - mondta Farkas Ádám, a Felügyeleti Tanács elnökjelöltje.

A szervezet átalakításának szükségességét a világgazdasági és az ezzel összefonódó pénzügyi válság idézte elő - jelezte az elnökjelölt. Véleménye szerint a szakmai munka erősítése mellett a fogyasztóvédelmi tevékenység azért került előtérbe a PSZÁF-nál, hogy érvényesüljön a pénzügyi intézmények és az ügyfelek közötti egyenlő bánásmód.

Bizottsági meghallgatásán Farkas Ádám kifejtette: a kormány, bevonva a Magyar Nemzeti Bank, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap szakértőit, szükségesnek tartja a PSZÁF átalakítását, amely egyaránt érinti a szervezet felügyeleti, irányítási és szabályozási rendszerét.

Ellenzéki képviselői kérdésre kifejtette, hogy nincs a tulajdonában offshore cég. A költségvetési bizottság elnöke, a Fidesz alelnöke, Varga Mihály a szavazáskor kijelentette: a jelöltet politikai kinevezettnek tekinti, mivel a PSZÁF elnökváltására nem az Európai Parlamenti választás előtt, hanem az után kerül sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Bajnai jelöltje - milliárdos ügyben nyomoz az NNI

Farkas Ádámot, az Allianz Bank volt vezérigazgatóját jelölte tegnap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsa elnökének Bajnai Gordon miniszterelnök. Farkas Ádám a Magyar Telekom (MTelekom) audit bizottságának elnökeként ellenjegyezte a White&Case amerikai jogi irodával kötött megállapodást a Telekom vitatott szerződéseinek vizsgálatára. Az amerikai cégnek eddig - 3 év alatt - közel 18 milliárd forintot fizetett ki a Telekom. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) eljárást indított, hűtlen kezelés gyanújával.

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon