szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember végéig tartó moratóriumban állapodott meg a kormány a bankokkal az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök a bankvezetőkkel folytatatott tárgyalás után Budapesten.

Szeptember elejéig elkészítik a bankok magatartás kódexét és annak elfogadását követően ez  alapján működnek a PSZÁF fokozott fogyasztóvédelme mellett - mondta Bajnai Gordon.
   
A kereskedelmi bankok nem módosították egyoldalúan  a szerződéseket, csupán arról értesítették ügyfeleiket, hogy milyen okokra hivatkozva módosíthatják a szerződéseket - felelte egy kérdésre Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke.
  
A következő két hónapban nem módosítják egyoldalúan a szerződéseket a bankok, s a felállított magatartás kódex pontjai nagy valószínűséggel majd "kilövik" azokat az indokokat, amelyek alapján "például cinikusan a dolgozók béremeléseire hivatkozva" módosítják a szerződéseket - tette hozzá Bajnai Gordon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Július 28-tól igényelhető áthidaló kölcsön a bankoktól

Az áthidaló kölcsönt a bankoktól július 28-ától kérhetik a válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő kedden kormányszóvivői tájékoztatón annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság hétfőn jóváhagyta a lakáshitelesek "megmentéséről" szóló programot.

HVG Gazdaság

Banki szerződésmódosítások megregulázása

Hiába remélték a devizaadósok, hogy a kora tavasszal 30–50 százalékkal megnőtt havi törlesztési terhük újra a tavaly októberi szintre csökken azt követően, hogy a 320 forintos euróárat is megjárt árfolyam visszaszállt a válság kitörésekor mért 270-es szintre.

MTI Itthon

Egyoldalú banki szerződésmódosítások, abszurd indokkal

Az MSZP szerint haladéktalanul vizsgálatot kell folytatni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egyes kereskedelmi bankoknál az egyoldalú szerződésmódosítások miatt - mondta Kovács Tibor, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.