szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az állami társaságok igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjainak létszámcsökkentéséről is döntött egyebek között a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdai ülésén.

Az NVT ezzel a döntésével elő kívánja segíteni az állami társaságok munkahelymegőrzésre fordított forrásainak növelését. Ennek érdekében döntött már a tanács korábban az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok tiszteletdíjának csökkentéséről - áll a tanács közleményében. 
 
A döntésekkel a legalább többségi tulajdonú állami társaságok igazgatósági és felügyelő bizottsági testületei összköltsége 50 százalékkal csökken. A részleteket később ismerteti a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
  
Az NVT hozzájárul épületek, építmények térítésmentes tulajdonba adásához az Európai Unió Jogállamiság Misszió (EULEX), az Európai Unió rendőri és polgári missziója részére.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jóváhagyta 19 rendőrségi vagyonkezelésben lévő ingatlan vagyonkezelői jogának közös megegyezéssel történő megszüntetését is, a vagyonkezelői jogokat az MNV Zrt. veszi át.
 
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hozzájárult ahhoz is, hogy a végelszámolással megszüntetett BM Központi Kórház és Intézményeitől az MNV Zrt.-hez került Budapest VII. ker. Városligeti fasor 9-13. szám alatti, 33 505 helyrajzi számú ingatlant nyilvános egyfordulós pályázaton értékesítsék.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Szili: a válság a nőket érinti a legsúlyosabban

A legnagyobb erőt világszerte a férfi munkahelyek megmentésére koncentrálják, pedig a globális gazdasági válság a nőket érinti a legsúlyosabban - mondta Szili Katalin házelnök, aki szerint meg kell szüntetni ezt az aránytalanságot, és minden válságkezelő intézkedésnél vizsgálni kell a tervezett lépések nőkre gyakorolt hatását.

Karrier

Mikor megyünk, mikor mehetünk szabadságra?

A munkavállalók hatékonyan tudják érvényesíteni szabadságos terveiket: 46 százalékuk többnyire maga dönti el, mikor megy pihenni, 28 százalékuk főnökével együtt dönt erről - derül ki a Szonda Ipsos legújabb felméréséből.

MTI Karrier

Komárom-Esztergom: 15 ezer munkanélkülire ezer állásajánlat jut

A korábbi évekkel ellentétben idén tavasszal nem csökkent a munkanélküliek száma Komárom-Esztergom megyében, csak a növekedés üteme lassult le. Június végén 15350 nyilvántartott álláskeresőre 1055 bejelentett álláshely jutott - közölte a regionális munkaügyi központ.

MTI Karrier

Csökkent a munkanélküliek száma Észak-Magyarországon

Egy hónap alatt csaknem négyezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régióban, ám számuk június végén még így is meghaladta a 105 ezret, a nyilvántartott álláskeresők alapján számított, a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított munkanélküliségi ráta 20,4 százalék volt, 0,5 százalékponttal kevesebb, mint májusban - tette közzé a júniusi adatokat honlapján a regionális munkaügyi központ.

MTI Karrier

Munkahelyünk elvesztésétől félünk leginkább

A munkahely elvesztése és az áldozattá válás lehetősége jelenti az emberek számára a legnagyobb fenyegetettséget - derült ki a Szonda Ipsos száz ember válaszait feldolgozó villámkutatásából, amely azt vizsgálta, hogy a megkérdezettek mennyire érzik fenyegetve gazdasági helyzetüket, vagyonukat, megszerzett javaikat.

Indiában tűz, a briteknél víz fenyegeti a vakcinagyártást

Indiában tűz, a briteknél víz fenyegeti a vakcinagyártást

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

Tényleg jobbak a fogyasztóbarát személyi kölcsönök?

Tényleg jobbak a fogyasztóbarát személyi kölcsönök?