szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ idei olajkeresete napi 1,71 millió hordóval lesz kisebb a tavalyinál – vélte legújabb havi jelentésében az amerikai energiaügyi hivatal (EIA).

Az EIA szerint azonban jövőre már nő a globális kereslet, ami napi 940 ezer hordóval haladja majd meg az idei évit. Az EIA szerint az OPEC második negyedévi olajtermelése napi 28,7 millió hordó volt, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem változott az első negyedévihez viszonyítva. A hivatal előrejelzése szerint az OPEC olajtermelése a harmadik negyedévben napi 29,52 millió hordó lesz, majd napi 29,31 millió hordóra mérséklődik a negyedik negyedévben. Az EIA szerint a folyó harmadik negyedévben a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolaj hordónkénti átlagára 67,38 dollár lesz, a negyedik negyedévben pedig 70,00 dollár. Az EIA várakozása szerint a WTI jövő évi átlagára 72 dollár lesz. Kedden 20 óra körül a WTI ára 69,74 dollár volt, ami 86 centtel alacsonyabb a hétfői zárónál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

FT: szélhámos bróker hajtotta éves csúcsra az olajárat

Egy szélhámos kereskedő piaci műveletei miatt emelkedett a hét elején ez évi csúcsára az északi-tengeri Brent könnyűolaj ára. Az alkusz munkaadója tízmillió dollárt veszített, a Brent pénteken kora délután csaknem 10 százalékkal olcsóbb volt a mesterségesen feltornászott árszinthez képest.

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot