szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hankook Tire abroncsgyártó társaság 230 millió euróval 550 millió euróra növeli magyarországi beruházását – erősítette meg a társaság szerdán.

A Hankook közleménye szerint a cég további 230 millió eurót fektet magyarországi gyárába. A befektetés második fázisának befejezése után a Hankook Tire fokozza európai tevékenységét, és jelenlegi 5 millió darabos éves gyártókapacitását 2011-re 10 millióra növeli majd. A befektetés várhatóan további 700 munkahelyet teremt majd, így a rácalmási gyárban dolgozók száma mintegy 1 900 főre nő.

Terveinek megfelelően a Hankook Tire tovább növeli a nagyteljesítményű abroncsok arányát a magyarországi gyár termelésében, és a termékpalettát kiegészíti a defektmentes abroncsokkal is.

Jin-Wook Choi, a Hankook Tire elnökhelyettese és európai operatív igazgatója azt reméli, hogy ez a beruházás segíteni fog abban, hogy továbbfejlesszék máris erős partneri kapcsolataikat Magyarországon, és együtt növekedjenek a magyar piaccal. „A kapacitás bővítésével és a termelékenység további növelésével agresszívabban tudunk majd az európai piacra koncentrálni, ami közelebb visz minket ahhoz a célunkhoz, hogy vezető globális vállalattá váljunk” – idézik az európai operatív igazgatót a közleményben.

A magyar gyár 2007 óta működik. A gyár egész Európa területén szállít abroncsokat a Hankook Tire leányvállalatai számára. Tavaly az első szerelői kiszállítások is elindultak, először a Hyundai csehországi gyárába, majd a Volkswagen németországi gyárába. Az egyre növekvő igények miatt a gyár napi 15 ezer darabos átlagos termeléssel teljes kapacitással üzemel.

A magyarországi gyár megépülésével a szállítási idő Európában a megelőző egy hónapról mindössze öt napra csökkent. Ez a hatás tovább erősödik majd a második fázis befejeződése után, mivel még több különböző gumiabroncs méret és mintázat európai gyártására lesz lehetőség az európai igények szerint.

A dél-koreai Hankook Tire, a világ hetedik számú gumiabroncsgyártója a második negyedévben 10,8 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az egy évvel korábbinál. A Hankook Tire kínai és magyarországi termelése rekord ütemben nőtt, a még mindig felfutóban lévő magyarországi üzem 44,6 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az előző évinél az európai piac bővülése és a költséghatékony termelés nyomán.

A világszerte több mint 12 ezer embert foglalkoztató Hankook tavaly rekord nagyságú, 4,07 ezer milliárd von árbevételt ért el. A cégnek Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Svédországban, Spanyolországban, Oroszországban, Magyarországon és Törökországban van leányvállalata vagy értékesítési irodája. Az idén a második negyedben a Hankook csoport teljes bevétele 1,257 ezer milliárd koreai vonra (1 forint=6,5 von) nőtt, egy évvel korábban 1,112 ezer milliárd von után. A cég üzemi eredménye az egy évvel korábbi 79 milliárd vonról 144,8 milliárd vonra emelkedett. A vállalat az idei évre 4,330 ezer milliárd von árbevételt tervez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Dunaújváros nem bukott a Hankook-beruházáson - mondja Kálmán

Dunaújváros szocialista polgármestere, Kálmán András szerint törvényesen, eredményesen és tisztességesen jártak el a Hankook beruházás ügyében. Erről az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón beszélt. Korábban a Magyar Nemzet írt a város megkárosításáról a telekeladásoknál.