szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kormányzati ellenőrzési hivatali vizsgálatot rendelt el Bajnai Gordon miniszterelnök az ITD Hungary Zrt.-nél - közölte szerdán az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) kommunikációs főosztálya.

Az elmúlt napokban különböző sajtóorgánumokban számos hír látott napvilágot a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter által az ITD-nél kezdeményezett vizsgálatról. A szakminiszter az NFGM tájékoztatása szerint ennek eredményéről szerdán tájékoztatta a kormányfőt.

Az Index értesülései szerint a gazdasági tárca több belső ellenőre vizsgálódik napok óta az ITD-nél, s annak eredményeként akár el is veszítheti állását Rétfalvi György, a befektetési ügynökség vezérigazgatója. Az internetes portál értesülése szerint a cég gazdálkodását érintő  vizsgálat a társaság felsőbb vezetői, elsősorban is Rétfalvi György vezérigazgató elmúlt években folytatott tevékenységére irányul.

Tudomásuk szerint a minisztérium azzal indokolta a vizsgálatot, hogy megvédje Rétfalvi Györgyöt az esetleges támadásoktól. Az Index korábban írt arról, hogy egy közbeszerzési eljárást a vezérigazgató egyik volt üzlettársának cége nyert el. A szerződést végül forrásátcsoportosítással indokolva nem írták alá. arga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szeptember első napjaiban kezdeményezett vizsgálatot az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Közbeszerzések: visszavonulót fújt az ITD Hungary

A rendkívül ellenséges sajtóvisszhang nyomán, továbbá azután, hogy a Kopint–Tárki–ICEG és az AAM–GKI is megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál szaktanácsadói pályázatát, az ITD Hungary beruházásfejlesztő cég visszavonta a vitatott tendert, és felfüggesztette szeptember 30-i határidőre kiírt 150 milliós médiavásárlási pályázatát is. Előzöleg a gazdasági miniszter személyesen is foglalkozott az üggyel.

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti