szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Világbank szerint a legszegényebb országoknak 11,6 milliárd dollárra lenne szükségük, hogy finanszírozni tudják a legfontosabb kiadásaikat.

"Mintegy 11,6 milliárd dollár hiányzik a legszegényebb országoknak ahhoz, hogy biztosítani tudják a létfontosságú ágazatok, így az egészségügy, az oktatás, a szociálpolitika és az infrastruktúra finanszírozását" - áll a nemzetközi pénzintézet által a húsz legnagyobb ipari és felzárkózó gazdaság (G20) számára készített, szerdán közzétett jelentésében.

"Ha ezt a lyukat nem sikerül betömni, a szegénység visszaszorítása és a hosszú távú fejlődés megalapozása terén eddig elért sikerek hiábavalók voltak" - áll a jelentésben.

"A legszegényebb országok feltehetően nincsenek kellően képviselve a G20-on belül, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy hosszú távon mibe kerül ezeknek az országoknak a gazdasági válságnak az egészségügyre és az oktatásra gyakorolt hatása" - mutatott rá közleményében Robert Zoellick, a Világbank elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

IMF: folytatódik a gazdasági válság

A gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a Der Spiegelnek.

MTI Gazdaság

Rekord hitelkihelyezés a Világbanknál

Minden korábbinál több hitelt helyezett ki a Világbank a júniussal véget ért üzleti évében: 59 milliárd dollárral támogatott fejlődő országokat, ami éves szinten 54 százalékos növekedés.

MTI Gazdaság

Világbank: a világ élvonalában az ITD Hungary

A Világbank nemzetközi felmérése szerint az internetes megjelenésben és a projektkezelési képességben a világ élvonalában található az ITD Hungary – közölte a magyar befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség.