szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kevesebb, mint 88 milliárd forintnyi hitelt igényel a MÁV; a kölcsönkérelmek október végén a bankok elé kerülhetnek - mondta a Világgazdaságnak a közösségi közlekedés átalakítását irányító kormánybiztos.

A lap szerdai számában Antali Károly közölte: a hitelből negyvenmilliárdot a MÁV csoport folyó finanszírozására fordítanának, 48 milliárdot pedig az átalakulás, például a vállalati átszervezések költségeire. Ez az átalakítások, a jövő év második felében induló racionalizálás ára - fogalmazott a kormánybiztos.

A kormánybiztos a lap kérdésére a MÁV vezérigazgatójának sorsával kapcsolatban azt mondta: le kell cserélni a teljes igazgatóságot. Szerinte nem tartható a kettős vezetés; míg egyesek az új projekteken dolgoznak, mások ellenérdekeltségükkel lassítják az átalakítást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

MÁV: rendben van az átlag 9,8 milliós végkielégítés

A MÁV Zrt. a törvényi feltételeknek megfelelően, átlagosan 9,8 millió forintos végkielégítést fizetett a vállalat 2005. június 1. óta elbocsátott hét felsővezetőjének. A felmondási idő megváltásaként pedig egyénenként átlagosan 17,5 millió forintot kaptak - közölte a vasúttársaság hétfőn.