szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 300 milliárd dollárral apadt az elmúlt évben az amerikai szupergazdagok vagyona - derült ki a Forbes magazinnak a 400 leggazdagabb amerikait felsoroló, szerdán kiadott legfrissebb listájából.

A 2008-as 1570 milliárd dollárról idén 1270 milliárd dollárra csökkent a 400-as listán szereplők összvagyona az amerikai újság számításai szerint.

Az első tíz helyezett összesen nagyjából 40 milliárd dollárral lett szegényebb. A veszteségeket elsősorban a tőzsdei és ingatlanpiacok ingadozása okozta, de a Google egyik alelnöke például egy költséges válás miatt került le a listáról.

Az élen Bill Gates áll 50 milliárd dolláros vagyonnal. A Microsoft társalapítóját Warren Buffett amerikai részvénybefektető és Lawrence Ellison, az Oracle szoftverfejlesztő tulajdonosa követi 40, illetve 27 milliárd dollárral.

A 4-7. helyet a Wal-Mart amerikai kiskereskedelmi lánc alapítójának négy leszármazottja foglalja el 19-21,5 milliárd dolláros vagyonnal.

Az első tízben szerepel Michael Bloomberg New York-i polgármester is. A politikus - a nevét viselő, jó hírű pénzügyi információ- és hírszolgáltató vállalkozás alapítója - két és fél milliárd dollárt veszített, de vagyona így is 17,5 milliárd dollár a Forbes magazin szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

MBA-képzés: a legjobb amerikai iskolák toplistája

A legjobb MBA-képzést nyújtó amerikai felsőoktatási intézmények rangsorát tette közzé nemrégiben internetes oldalán a Forbes. A mesterképzés időtartama 1-2 év, költsége pedig intézménytől függően alakul, de általában meghaladja az évi 50 ezer dollárt (több mint 9 millió forintot).

MTI Világ

Forbes: ismét Angela Merkel a legbefolyásosabb nő

Angela Merkel német kancellár vezeti 2009-ben is a világ 100 legbefolyásosabb nőjének listáját a Forbes amerikai magazin szerint, amely helyi idő szerint szerdán tette közzé az idei rangsort.

MTI Világ

Válságlista: kik a leggazdagabb oroszok?

A leggazdagabb oroszok idei listájából kiderül: felére fogyatkozott tavaly óta az orosz dollármilliárdosok száma, a leggazdagabb 10 közé jutáshoz a tavalyi 15 milliárd dollár helyett idén elegendő volt 4,5 milliárd, és a top 10 tagjainak vagyona tavaly óta 145,1 milliárd dollárról 66 százalékkal, 75,9 milliárd dollárra csökkent.

MTI Gazdaság

Forbes: tíz százalékkal több orosz dollármilliárdos egy hónap alatt

Oroszországban alig egy hónap alatt újabb több mint 10 százalékkal nőtt a dollármilliárdosok száma: a Forbes Magazin leggazdagabb oroszokról készült legfrissebb listája szerint immár 110 dollármilliárdos orosz állampolgárt tartanak számon, de ezek között nem szerepelnek azok, akiknek a vagyona éppen egymilliárd.

MTI Gazdaság

Már nem Észak-Amerikában élnek a leggazdagabb emberek

Az utóbbi másfél év gazdasági és pénzügyi válsága átrajzolta a világ "gazdagsági térképét"; most már nem Észak-Amerikában, hanem Európában élnek a leggazdagabb emberek - állapította meg a bostoni BCG kutatócsoport.

hvg.hu Gazdaság

A világ leggazdagabb női

A világ húsz leggazdagabb nője összesen 160 milliárd dollárt „ér” a Forbes magazin nemrégiben összeálított listája szerint. Ráadásul a válság ellenére is egyre csak gazdagodnak. Jóllehet a magyarországi módos nők nem tartoznak a világ leggazdagabbjai közé, Magyarország 100 leggazdagabbja között azért fellelhető néhány. Kik ők?

hvg.hu Karrier

Amerika tíz legjobban kereső nője

Mennyit kerestek tavaly a legjobban fizetett női felsővezetők Amerikában? A Forbes magazin összeállított egy tízes listát a sokmillió dolláros fizetést bezsebelő hölgyekről, akik egytől-egyig világvállalatot irányítanak.