szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Finext Vagyonkezelő Nyrt. október 20-án kérelmezte törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetését – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján szerdán.

E héten már a második bevezetési kérelem érkezett a BÉT-re, a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. egy nappal korábban kérte részvényeinek bevezetését. Az idén eddig egy új társaság, a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. lépett tőzsdére májusban.

A Finext Vagyonkezelő a Futureal cégcsoportból kivált Finext csoport tagja. A Futureal 2009. október 1-jén jelentette be, hogy az eddiginél erőteljesebben szétválasztja ingatlan- és tőkebefektetési tevékenységét, és utóbbiak Finext néven futnak tovább.

A Finext csoport alapító tulajdonosai – a Futureal csoporthoz hasonlóan – Futó Gábor és Futó Péter, a gyáriparos-szövetség elnöke. A pénzügyi befektető csoport jelenlegi tagjai a Finext Vagyonkezelő Nyrt. mellett a Finext Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Finext Startup Kockázati Tőke Alapkezelő Zrt.

A Finext alapkezelő jelenleg 20 milliárd forint feletti értékben három befektetési alapot, köztük két ingatlanalapot és egy 12 milliárd forint tőkéjű, globálisan diverzifikált tőkepiaci alapot kezel. A Finext Startup a kkv-k finanszírozását célzó Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram egyik nyerteseként a Jeremie program keretében egy 7 milliárd forint tőkéjű, 10 éves futamidejű kockázati tőkealap indítását tervezi, ehhez a mintegy 2 milliárd forintnyi saját tőkerész áll rendelkezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban