szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik legnagyobb német kereskedelmi bank, a Deutsche Bank csütörtökön 1,393 milliárd eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, majdnem három és félszer többet a tavalyi harmadik negyedévi 414 milliónál.

Folytatódott a jó üzletmenet, a bank a sajátszámlás és jutalékos befektetési ügyletekkel, a cég jó pozícionálásával ismét erősen kihasználta a nemzetközi tőkepiacok fellendülését.

Mások nehézségeinek köszönhetően terjeszkedik is a Deutsche Bank: szerdán közölték, hogy megveszik a luxemburgi Sal.Oppenheim magánbankot egymilliárd euróért.

A múlt héten kiadott vállalati előrejelzés 1,4 milliárd eurós adózott eredményt jósolt, előzetesen az elemzők csak 859 milliót valószínűsítettek.

A nettó kamatbevétel - a kamatkülönbözet - 2,3 százalékkal 3,133 milliárd euróra emelkedett, a nem kamatjellegű bevételek az egy évvel korábbinak a háromszorosára, 4,105 milliárd euróra ugrottak. A kockázati tartalékolás 544 millió euró volt, egy évvel azelőtt 236 millió euró.

Az első félévben a csoport 2,255 milliárd eurós adózott eredményt ért el, majdnem négy és félszer többet az egy évvel korábbi 504 milliónál, annak ellenére, hogy a kockázati tartalékot 1,526 milliárd euróra növelték 249 millióhoz képest.

Az első félévben a nettó kamatbevétel 6,607 milliárd euró volt, 17,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A nem kamatjellegű bevételek pedig 93 százalékkal 8,574 milliárd euróra nőttek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

Szegedi kutatók felfedezték a koronavírus új fertőzési mechanizmusát

Szegedi kutatók felfedezték a koronavírus új fertőzési mechanizmusát

Gyulai István atlétikai emlékversenyt rendeznek négy éven át, 3,2 milliárdért

Gyulai István atlétikai emlékversenyt rendeznek négy éven át, 3,2 milliárdért