szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Black & Decker amerikai szerszámgyártó világcéget felvásárolja versenytársa, a Stanley Works. A válság boronálta össze őket.

A 4,5 milliárd dolláros, részvénycsere útján végrehajtani tervezett ügylet "érdekházasság", a válság kényszere szülte megoldás, amelytől piaci helyzetének megerősödését várja mindkét fél és jelentős költségmegtakarítást remél.

A 99 éves Black & Decker és az 1843-ban alapított Stanley Works összeolvadásából létrejövő új, Stanley Black & Decker nevű társaság évi 8,4 milliárd dollár árbevétellel rendelkező, a kéziszerszámok világpiacát vezető óriáscég lesz.

Az ügyletet 2010 első felében véglegesítik. Az egyesülés révén évente összesen 350 millió dollárt takarítanak meg és három éven belül nyereséges lesz az új cég. Az összesen 40 ezer alkalmazott közül 4 ezertől megválnak. A vezérigazgató a tervek szerint John Lundgren, a Stanley Works 58 éves vezetője lesz, a Black & Deckert irányító 66 éves Nolan Archibald pedig az új cég igazgatótanácsának élén folytatja pályafutását – közölték az amerikai társaságok.

A Stanley Works korábban már háromszor nekifutott, hogy behálózza valamivel nagyobb versenytársát, de csak negyedszerre, az ingatlanpiacról kiinduló, így a kéziszerszámok iránti kereslet meredek visszaesésével járó válság hatására sikerült megállapodni a két vállalat menedzsmentjének, az egyezségre azonban még a részvényeseknek és a versenyfelügyeletnek is rá kell bólintania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását