szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MÁV Zrt. igazgatósága csütörtökön jóváhagyta a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. által megvásárolni tervezett 25 darab Bombardier TRAXX típusú villamos mozdony finanszírozását - közölte a vasúti vontatással foglalkozó leányvállalat.

A MÁV-TRAKCIÓ közleményében ismerteti: a MÁV ahhoz járult hozzá, hogy hitelt vegyenek fel a mozdonyok szállítási szerződésében rögzített feltételekkel. Az ügylet finanszírozásának teljes hiteligénye 79,6 millió euró, mai áron számolva mintegy 21,5 milliárd forint - fűzik hozzá.

A vasúttársaság igazgatóságának döntését a továbbiakban a MÁV Zrt. felügyelőbizottságának, majd a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumnak is jóvá kell hagynia. A szerződések aláírására csak ezt követően, várhatóan 2009 decemberében kerül sor. A mozdonyvásárlás finanszírozása 48 százalékban az Európai Beruházási Bank (EIB), 52 százalékban pedig a KfW Bank részvételével történhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!