szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mol decemberi igazgatósági ülésén 357 milliárd forintos beruházási tervről döntenek - írja a Napi Gazdaság a csütörtöki számában a Mol elemzői konferenciáját ismertető KBC-hírlevélre hivatkozva.

Az összeg tartalmazza a horvát INA-ra szánt összeget; anélkül a beruházások értéke 242 milliárd forint. A Mol a finanszírozást is megoldotta a most felvett 450 millió eurós (119,3 milliárd forintos) hitellel 2012-ig, igaz, az INA konszolidációjával az eladósodottsági mutatója 37,1 százalékra nőtt.

A beruházások fókuszában kitermelési részéről az INA szíriai Hayan blokkjának fejlesztése áll, a feldolgozás-kereskedelemben pedig az INA finomítóinak korszerűsítése és az olaszországi finomító, az IES modernizációjának befejezése. A következő években leállásokra kell számítani a Mol finomítóiban.

A Mol számára kulcsfontosságú az INA gázüzletágáról szóló megegyezés, illetve az, hogyan fogják kompenzálni az ott elszenvedett veszteségekért.

A Mol idézi a KBC hírlevéből azt a horvát sajtóból származó értesülést, miszerint az INA 2010-től hároméves szerződés keretében 40 százalékkal magasabb áron adhatna el gázt az állami kézben lévő Petrokemija műtrágyagyártónak, kompenzálva a veszteségeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Lewis Hamilton is koronavírusos

Lewis Hamilton is koronavírusos