szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Módosul az M43-as autópálya első, a régi 5-öst a 47-es úttal összekötő szakaszának átadási határideje. A kivitelezőnek az eredetileg tervezett 2009. november 30-i határidő helyett 2010. március 31-re kell elkészülnie a 6,7 kilométeres autópálya szakasszal – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kivitelező M43 Szeged-Makó Konzorciumot vezető Swietelsky Baugesellaschaft m.b.H. 2009. szeptember 14-én tájékoztatta a NIF Zrt.-t, hogy nem tudja tartani az eredeti határidőt. A cég azzal indokolta a csúszást, hogy az autópálya töltése alatt halad egy 1000 milliméteres vízvezeték, amelynek megóvásához – egy korábban nem tervezett – résfalat kell építeni.

A NIF Zrt. – közleménye szerint – kizárólag a résfal megépítéséhez és megtervezéséhez szükséges időt tudja elfogadni a határidő módosítása során. Amennyiben a kivitelező ezt a határidőt nem tudja vállalni, akkor a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést haladéktalanul felbontja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!