szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csatorna-alagutat működtető Eurotunnel részvénytársaság bevétele 571,1 millió euró volt tavaly, 19 százalékkal kevesebb, mint az előző évben.

A visszaesést a 2008. szeptemberi tűzkár és a gazdasági válság okozta forgalomcsökkenésnek tulajdonították a cég szerdán megjelent közleményében. További, 8 millió eurós kiesést okozott most decemberben a rendkívül fagyos időjárás, amely miatt a személyvonatok leálltak az alagútban és a teherautók nehezen tudták megközelíteni a tehervonatokat.

A helyzet mindazonáltal jobb lehet a most számítottnál, mert az eddigi bevételi adatok még nem tartalmazzák a biztosítóktól várt térítéseket a 2008. őszi tűzeset miatt.

A Eurotunnel vezetői az idei év vége felé, vagy jövő év elején számítanak a kereskedelem akkora élénkülésére, hogy az alagút forgalma ismét a régi lehet. Remélik, hogy a Nagy-Britannia és a kontinens közötti teherforgalomból az alagút már ez év végére eléri a korábbi, 38 százalékos részarányt. Ez tavaly 32 százalékra csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!