szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy évvel elnöki hivatalba lépése után nem csupán Barack Obama veszített népszerűségéből, de a lakhelyéül szolgáló Fehér Ház is leértékelődött az elmúlt egy év során, az amerikai ingatlanpiac folytatódó gyengélkedése miatt.

Egy ingatlanpiaci internetes portálon megjelent becslés szerint egy év alatt az 5100 négyzetméteres Fehér Ház 5,1 százalékot vesztett értékéből: egy évvel ezelőtt mintegy 308 millió dollárt ért, jelenleg csak 15,6 millió dollárral kevesebbért, 292,5 millió dollárért lehetne eladni. Értékcsökkenése megfelel a környékbeli ingatlanok értékvesztésének.

Az amerikai ingatlanpiac korábbi, erőteljesebb gyengülése nyomán az ezt megelőző egy évben - 2008 elejétől 2009 elejéig - a Fehér Ház 7,2 százalékot, 24 millió dollárt vesztett akkori értékéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!