szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 4 százalékos bevételnövekedést értek el a kínai távközlési ipar főbb ágazataiban tavaly a vállalatok, miközben 2009-ben 106 millióval bővült az mobiltelefon-előfizetők száma – közölte a kínai információs minisztérium pénteken a honlapján.

Az iparág bevétele 2009-ben meghaladta a 842 milliárd jüant (123 milliárd dollár), ami 3,9 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A hálózat nélküli kommunikáció ebből 60 százalékot meghaladóan részesül, míg a bevétel közel 28 százaléka a vezetékes üzletághoz köthető. Mintegy 12 százalék származik az adatforgalmazásból - derül ki a minisztérium honlapján közölt statisztikából. Az új mobiltelefon előfizetők száma tavaly meghaladta a 106 milliót, s ezzel az előfizetők száma 747 millióra emelkedett. Tavaly 27 millió ügyfél mondta le a vezetékes telefonhasználatra szóló előfizetését, s ezzel számuk az év végére 313,68 millióra esett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!