szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A font megingásához és a brit gazdaságpolitikába vetett piaci bizalom elvesztéséhez vezethet a hiteles középtávú költségvetési konszolidáció tervének hiánya befolyásos közgazdászok vasárnapi felhívása szerint.

A nemzetközileg elismert szakértők - köztük az oxfordi, a cambridge-i, valamint az amerikai Harvard egyetem professzorai - a The Sunday Timesban megjelent közös levelükben azt írják: e kockázatok minimálisra csökkentése végett a jelenlegi kormány terveiben szereplő ütemnél gyorsabb hiánycsökkentésre van szükség.
A csillagászati összegű gazdaságösztönző és banki tőkepótló intézkedések nyomán a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államháztartási hiány a kormány előrejelzése szerint is eléri a 12,6 százalékot az idei pénzügyi évben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Rekordhiánnyal számol az USA költségvetése

Rekord nagyságú hiánnyal számol az amerikai kormány által hétfőn beterjesztett 2011-es állami költségvetés: a deficitet a GDP 10,6 százalékának megfelelő 1.560 milliárd dollárra tervezik.

hvg.hu Autó

Költségvetési bevételkiesést is okozhat a vagyonadó

Több mint 73 ezer személygépkocsit érint a vagyonadó, de az ettől várt 2,5-4 milliárd forint összegű bevételt veszélyezteti, ha a tulajdonosok külföldön helyezik forgalomba az autókat, és így a költségvetés még az áfa- és a regisztrációs adóbevételektől is elesik a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint.