szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedden kora reggel az eurót 264,88 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben, míg hétfőn későn este 264,57 forint/euró volt az árfolyam. Hétfő délutánhoz képest erősödött a forint.

A kereskedők szerint a térségbeli devizákhoz hasonlóan az elmúlt napok némi gyengélkedése után a következő napokban erős marad a forint az euróhoz képest. A forint stabil árfolyamon fogadta a piaci várakozásoknak teljesen megfelelő hétfői kamatdöntést. Hétfőn délután fél ötkor, két és fél órával a kamatdöntést követően az eurót 265,52 forinton jegyezték, gyakorlatilag megegyező szinten a kamatdöntés előtti órákban tartott 265,70 forint közeli jegyzésekkel. A jegyzés a kamatvágás előtti percekben 266,10 forinton, néhány perccel utána pedig 265,96 forinton állt.

A forinthoz hasonlóan stabilizálódott kedden kora reggel a korona és a zloty is: az euró 3,8791 zlotyt ért, a hétfő késő esti 3,8785 zloty után. A koronát 25,3690 korona/euró árfolyamon jegyezték kedden kora reggel, hétfőn későn 25,3700 volt az euró árfolyama.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint hétfőn reggel

Erősödött a forint hétfőn reggel; a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 órakor 264,87 forinton jegyezték az eurót, a péntek esti 266,75 forint után.

MTI Gazdaság

A forintot a 264-es eurófétis nem engedi sehová

Szilárd árfolyamon „vészelték át” a Görögország megsegítése körüli bizonytalansággal terhelt hetet a térség devizái. A forint, szilárd, s mint hosszú napok óta, 264-es euró körüli árfolyamon várja a jegybank hétfői kamatdöntését.

MTI Gazdaság

Gyengüléssel zárta a hetet a forint

A forint, miután két héten keresztül szilárdan tartotta árfolyamát a 265 forintos euró jegyzési küszöb alatt, péntek délutánra ismét átlépte azt.

Gazdaság

A forint beszorult a 264-es eurószint alá

Alig változott a forint árfolyama csütörtök kora reggelre: az eurót 263,78 forinton jegyezték a londoni bankközi piacon, míg hétfőn későn este 263,70 forint/euró volt az árfolyam.

MTI Gazdaság

Moody's: kedvező a forinthitelezés ösztönzése

A lakossági devizaalapú hitelezés csökkentésére tett magyar kormányzati intézkedések elősegíthetik a banki követelés-portfoliók devizastruktúrájának javulását − áll a Moody's Investors Service hétfői londoni elemzésében.

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is

Díjat kapott Horvát Lili filmje Clevelandben is