szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság információi szerint a Malév tavaly minden eddiginél nagyobb veszteséget termelt: üzemi szinten 14 milliárdot, mérleg szerint 25 milliárdot is meghaladó lett a mínusz, amely csaknem duplája az egy évvel korábbinak.

A lap kérdésére Kamarás Zoltán, a légitársaság igazgatóságának elnöke elmondta, hogy elszámolási késedelmek miatt egyelőre nem véglegesek az adatok, ám a 25 milliárd forint körüli mértéket megerősítette.

A Népszabadság úgy tudja, a tulajdonosok körében többen az elhibázott kereskedelmi politikát teszik felelőssé a hatalmas veszteségért, Kamarás Zoltán azonban úgy vélte, az egész ágazatot sújtó válság miatt ezt kijelenteni csak megfelelő elemzések után lehet.

A lap egy nemrég készült tanulmányra hivatkozva azt írja, hogy az államnak két év alatt 40-45 milliárd forintba kerülhet a Malév feltőkésítése és átalakítása. A cég jövőjét illetően azonban létkérdés az újraállamosítás uniós vizsgálatának kimenetele: ha az EU szabálytalan támogatásnak minősíti az állami tulajdonszerzést, az a Malév végét jelenti, hiszen akkor vissza kell fizetnie az állami apanázst.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Gazdaság

Malév: késve utalnak az oroszok

Várhatóan még pénteken, vagy a jövő héten kifizeti az orosz állami Vnyesekonombank azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amelyet még a privatizációs szerződés megkötésekor nyújtott az AirBridge-nek – tudta meg az MTI.

Karrier

Sztrájkveszély: felmondta a kollektív szerződést a Malév

Felmondta a Malév Zrt. vezetése a kollektív szerződést szerdán délután, ezzel egyidejűleg felhatalmazta a menedzsmentet az új ksz megkötésére vonatkozó tárgyalások megkezdésére. A döntést a szerkezetátalakítással, a költségek racionalizálásával indokolta a légitársaság. A Malév pilótái sztrájkot helyeztek kilátásba.

MTI Gazdaság

Kifizette az orosz bank a Malévval kapcsolatos garanciát

Átutalta az orosz állami Vnyesekonombank azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amit az AirBridge Zrt.-nek vállalt a Malév privatizációjában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek fizetendő bérleti díjakra - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője.

MTI Gazdaság

Hamarosan az EU elé kerülhet a Malév konszolidációs terve

Az immár többségi állami tulajdonban lévő Malév konszolidációs tervét várhatóan hamarosan benyújtja az EU-nak a magyar kormány; a cég új igazgatósága pedig ezekben a napokban tekinti át a légitársaság pénzügyi helyzetét - válaszolta Zicherman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szóvivője az MTI kérdéseire.

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt