szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább csökkenő jegybanki alapkamatra, de ezzel együtt is az eddig vártnál erősebb forintra számítanak a magyarországi választásokat követő egy évben londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint a Fidesz-kormány el fogja nyeri a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatását egy új stabilizációs programhoz, és ez csökkenteni fogja a magyar befektetési konstrukciókat terhelő kockázati felárakat.

A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni befektetési részlege pénteken kiadott – teljes egészében a választások után várható magyarországi gazdasági fejleményeknek szentelt – felzárkózó piaci helyzetértékelésében közölte: 3, 6 és 12 havi távlatban most 265, 265 és 255 forintos euróárfolyamot vár az eddigi előrejelzésekben szereplő 270, 275 és 275 forintos árfolyamok helyett.

A GS londoni elemzői ezzel együtt 5,50 százalékról 5,00 százalékra módosították az idei jegybanki kamatmélypontra adott prognózisukat, emellett – a még folytatódó recessziót valószínűsítő konszenzussal szemben – már az idei év egészére is valamelyes – 0,1 százalék körüli – gazdasági növekedést jósolnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A piac egyértelmű Fidesz-többségnek örülne

A lehetséges magyarországi választási eredmények közül nem a Fidesz kétharmados többsége a legvalószínűbb, de a piac leginkább ennek örülne - áll londoni elemzők szerdán megjelent legújabb esélylatolgatásában.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: a piac örülne egy erős Fidesz-kormánynak

Jelentős eredményeket ért el a jelenlegi magyar kormány az államháztartás konszolidálásában, de a piac örülne egy stabil többségű Fidesz-kormánynak is a választások után, mert ez jót tenne a reformkilátásoknak − áll londoni felzárkózó piaci elemzők legújabb magyarországi választási forgatókönyveiben, amelyek azonban egyöntetűen felemlítik, hogy keveset lehet tudni a Fidesz gazdaságpolitikai terveiről.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: már nem biztos, hogy az MNB leáll az enyhítéssel

A korábbiaknál most már kevésbé bizonyos, hogy az MNB a jövő hétre általánosan várt negyed százalékpontos kamatcsökkentés után leáll a pénzügypolitikai enyhítéssel – vélekednek londoni elemzők a magyar jegybank hétfői kamatdöntése előtti legújabb előrejelzéseikben.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: nincs európai gyógyír a görög bajokra

Az EU-csúcson Görögország megsegítésére kidolgozott – kétoldalú hitelmegállapodásokra, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bevonására épülő – mechanizmus jelzi, hogy nincs uniós szintű megoldás az euróövezet saját adósságkockázataira – áll londoni elemzők első kommentárjaiban.

MTI Itthon

Londoni elemzők: mérsékelt a Fidesz-kampány hangneme

A Fidesz hét eleji kampánynyitó nagygyűlésének figyelemreméltó vonása volt, hogy mennyire különbözött a négy évvel ezelőtti tömegrendezvényektől - áll az egyik vezető londoni gazdasági-politikai kockázatelemző és tanácsadó csoport pénteki elemzésében, amely kiemelte a cég megfigyelői által sokkal mérsékeltebbnek tartott hangnemet.

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Mégsem akkora sikertörténet a szlovák országos tesztelés, mint amekkorának elsőre tűnt

Mégsem akkora sikertörténet a szlovák országos tesztelés, mint amekkorának elsőre tűnt

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen