szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alacsony forgalom mellett tovább erősödött a forint kedden mind a nyugat-európai, mind a régiós devizákkal szemben, így az eurót kedden délután négy órakor 264,50 forinton jegyezték a bankközi piacon a hétfő délutáni 264,90 forint, és a kedd délelőtti 264,65 forint után. Péntek délután a jegyzés még 266,67 forinton állt.

A dollárt kedden délután 194,80 forinton jegyezték 1,3580 dolláros euró jegyzés mellett. Hétfőn délután a dollárt 194,96 forinton, az eurót 1,3595 dolláron, míg kedden délelőtt a dollárt 194,82 forinton, az eurót pedig 1,3593 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése kedden délután 184,05 forint a hétfő délutáni 184,22 forint és a kedd délelőtti 184,04 forint után, 100 japán jent pedig 209,8  forinton jegyeztek a hétfői 208,95 forint és a keddi 209,02 forint után.

A megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: kedden nem sok mozgás volt a piacokon, azonban a nemzetközi jó hangulat miatt kissé tovább tudott erősödni a forint az euróval szemben. A délután folyamán több amerikai makroadat is megjelent, azonban ezek nem tudták érdemben befolyásolni az árfolyamokat. 

A szakértők továbbra is arra számítanak, hogy egy szűk sávban folytatódhat a kereskedés a forint piacán az elkövetkező napokban. A magyar választások első fordulóját követően a befektetők még kivárhatnak egészen addig, amíg ki nem derül az új kormány összetétele, valamint annak programja - vélték. A kereskedők szerint ennek ellenére az optimista nemzetközi hangulat miatt az elkövetkező napokban tovább erősödhet a forint az euróval szemben és akár meg is közelítheti a 260 forintos euró jegyzési szintet.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősítették a forintot a választási eredmények

A választási eredmény megfelelt a várakozásoknak, a forint az általános piaci trendekhez igazodva erősödött hétfőn reggel: az eurót hétfőn negyed tízkor 265,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint: 265 alatt az euró

A forint a térségbeli trendhez igazodva erősödött hétfőn, a várakozásoknak megfelelő választási eredmény nem befolyásolta árfolyamát: az eurót hétfőn délután négy órakor 264,90 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

MTI Gazdaság

Stagnáló forintot várnak a piacon

Stagnáló, esetleg enyhén erősödő árfolyamokat várnak a piacokon a térségbeli devizáktól kedden. A forint alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat alakulását követi, de árfolyamát befolyásolhatja bármilyen, a következő kormány gazdasági és költségvetési terveire vonatkozó hír.

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől