szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni felzárkózó piaci elemzők szerint még vonzóbbá válhat a forint a befektetők számára a választások második fordulója után, ha az új kormány nem keveredik konfliktusba a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val az államháztartási hiánycél ügyében.

Az egyik legnagyobb londoni befektetési csoportnak számító Barclays Capital − a közép-kelet-európai valuták kilátásairól szerdán kiadott − helyzetértékelésében megerősítette azt a véleményét, hogy kényelmes győzelmének birtokában a Fidesz jó eséllyel nem megy bele "egy eszkalálódó nézeteltérésbe" az EU-val és az IMF-fel az idei deficitcél kérdésében.

Ha fennmarad a jó viszony a két szervezettel ezen a területen, és az új kormány elkötelezi magát egy hiánycsökkentő stratégia mellett, az mérsékelni fogja a helyi befektetési termékeket terhelő kockázati prémiumokat, és új portfolió-beáramlásokat vonz. Ez a forgatókönyv a forint további erősödése mellett szól − áll a Barclays Capital elemzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint: 265 alatt az euró

A forint a térségbeli trendhez igazodva erősödött hétfőn, a várakozásoknak megfelelő választási eredmény nem befolyásolta árfolyamát: az eurót hétfőn délután négy órakor 264,90 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

MTI Gazdaság

263-ig erősödött a forint

Tovább erősödött szerdán délelőtt a forint az euróval szemben a bankközi piacon: az eurót 263-263,10 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 264,50 forinttal.

MTI Gazdaság

Stagnáló forintot várnak a piacon

Stagnáló, esetleg enyhén erősödő árfolyamokat várnak a piacokon a térségbeli devizáktól kedden. A forint alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat alakulását követi, de árfolyamát befolyásolhatja bármilyen, a következő kormány gazdasági és költségvetési terveire vonatkozó hír.

MTI Gazdaság

Erősítették a forintot a választási eredmények

A választási eredmény megfelelt a várakozásoknak, a forint az általános piaci trendekhez igazodva erősödött hétfőn reggel: az eurót hétfőn negyed tízkor 265,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre