szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újra eladó a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi tulajdonrésze: a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy májusban pályázaton keres vevőt a gyár részvényeinek 49 százalékára és két szavazatelsőbbségi részvényére.

A vevővel szemben követelmény, hogy kötelezettséget vállaljon valamennyi tradicionális Zsolnay-termék gyártására, forgalmazására és legkésőbb 2011. március 31-ig félmilliárd forint tőkejuttatásra. A gyár kisebbségi részvénypakettjét korábban sikertelenül próbálták értékesíteni. A közgyűlés azért döntött újra az eladás mellett, mert bár a manufaktúra stabilitását különböző költségcsökkentő intézkedésekkel sikerült megteremteni a közelmúltban, a hatékony működéséhez közép és hosszú távon mindenképpen szükség van további források bevonására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak