szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Görögországnak nyújtandó EU-IMF mentőcsomag elfogadása után pénteken pozitív lesz az alaphangulat, de csökkenés is jöhet a Budapesti Értéktőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,28 pontos emelkedéssel, 24 991,92 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest ez 1,08 százalékos erősödés. A továbbiakban alapvetően emelkedésre számít Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap (IMF) Görögország megsegítését célzó, három évre szóló programjának elfogadása miatt.

A hangulatot tovább javítja, hogy a görög kormány vállalta a közszférában a 13. és a 14 havi fizetések eltörlését. Hatással lesz a kereskedésre az is, hogy az Egyesült Államokban pénteken teszik közzé az első negyedéves GDP-adatokat és a chicagói beszerzési menedzserindexet.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője szintén pozitív hangulatra számít, ugyanakkor megjegyezte, hogy a kereskedés kiszámíthatatlan lehet. Úgy látja, a jó hangulat miatt sokan a délutáni órákban realizálhatják nyereségüket − elsősorban az OTP papírok esetén − így esést is elképzelhetőnek tart. 
 
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 403,68 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 24 725,64 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,2 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Richter és az Egis kivételével drágultak az előző napi záráshoz képest.
 
A Mol 505 forinttal, 2,52 százalékkal 20 505 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 199 forinttal, 2,84 százalékkal 7 199 forintra nőtt, forgalmuk 16,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,55 százalékkal 727 forintra emelkedett, forgalma 636,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 45 forinttal, 0,11 százalékkal 42 405 forintra csökkent, a részvények forgalma 700,1 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 21 150 forintot ért, forgalma 30,3 millió forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,22 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 23 797,60 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ