Tetszett a cikk?

Erőteljes hozamemelkedés volt megfigyelhető a unit linked eszközalapoknál. A kép azonban csalóka: a tavalyi mélypontokat megelőző csúcsokat a piacok úgy tűnik már nem tudják elérni. Az életbiztosításhoz kötött konstrukciók elmúlt egy év alatti teljesítményéről szól a MoneyMoon elemzése.

Elemzésünkben a unit linked részvényalapú eszközalapok teljesítményeit vizsgáljuk az elmúlt 12 hónapban, a MoneyMoon unit linked adatbázisa alapján. A magas hozamok természetesen csalóka képet festenek, hisz a tavaly tavaszi mélypontokról brutális mértékű emelkedés következett be, a korábbi csúcsokat azonban a piacok – úgy tűnik – már nem képesek  elérni. Utólag, a fennálló túlzott optimizmus ellenére bebizonyosodhat, hogy csak egy medvepiaci rallyről beszélhettünk, a világgazdaságban rejlő kockázati tényezők felszínre kerülésével számolnunk kell. Mindez a befektetők kockázatkerülési hajlandóságát aktivizálhatja, az eszközalapok teljesítményének növekvő volatilitására fel kell készülnünk.

A táblázatokban az elmúlt 12 havi teljesítményeket látható, illetve a szórás és az előbbi két tényező egymásba foglaló sharpe mutató (tehát a szűrési feltételeknek megfelelő 10 legmagasabb hozamú, 10 legalacsonyabb kockázatú, illetve 10 legmagasabb kockázatarányos teljesítményű unit linked eszközalap). Érdekeségként megemlítendő, hogy a kockázattal korrigált teljesítmények alapján a rangsorok a unit linked eszközalapoknál kevésbé borulnak fel mint a befektetési alapoknál.

Részletek az Ecoline.hu-n 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Hazai gazdaság

Befektetési alapok: az alacsony kockázat a kelendő

A befektetési alapokban kezelt vagyon ismét a 3000 milliárd forint feletti csúcsok közelébe emelkedett. A befektetők a javuló múltbeli hozamok és az MNB kamatcsökkentései után jelentősen mérséklődő betéti kamatok miatt ismét a befektetési alapok felé fordulnak – áll a MoneyMoon 2010. első negyedévi tendenciákat összefoglaló elemzésében.

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt

Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt