szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tíz százalékot emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe hétfőn, a BUX 11.40 órakor 23 594,25 ponton állt, 2 170,59 ponttal, 10,13 százalékkal magasabban a pénteki záró értékénél.

A részvénypiac forgalma délelőtt 27,2 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike jelentősen drágult a pénteki záráshoz képest. Az OTP és a Mol kereskedését a nyitást követően néhány percig szüneteltetni is kellett 10 százalékot meghaladó árfolyam-emelkedésük miatt.

A Mol fél 12-kor 19 695 forintot ért, 1.745 forinttal, 9,72 százalékkal többet a pénteki záróáránál. Az OTP-részvények ára 808 forinttal, 13,81 százalékkal 6658 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 47 forinttal, 7,52 százalékkal 672 forintra emelkedett. A Richter papírok árfolyama 2 700 forinttal, 6,92 százalékkal 41 700 forintra nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Áresés és amerikai eladók a magyar részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1.464,68 pontos, 6,40 százalékos csökkenéssel, 21.423,66 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 60,8 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények kivétel nélkül zuhantak az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: közel 9 százalékot emelkedett a BUX a nyitás után

Közel kilenc százalékot emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe hétfőn a nyitást követő első órában, a vezető papírok közül pedig a Mol és az OTP kereskedését is szüneteltették néhány percig, a 10 százalékot meghaladó drágulás miatt.

Gazdaság

Padlón a BUX: ismét a pánik az úr a világban

Hatalmas zuhanást hozott a péntek a Budapesti Értéktőzsdén. A csütörtöki amerikai megroppanást követően lehetett számítani arra, hogy Európában is borul minden, de délelőtt még az öreg kontinens indexei, és így a BUX is tartották magukat. Az amerikai nyitás után aztán elszabadult a pokol, s a hazai részvényárfolyamok minden létező támaszt áttörtek.

Kedveli a windowsos böngészőjét? Az iPhone-ján is beállíthatja

Kedveli a windowsos böngészőjét? Az iPhone-ján is beállíthatja

Halastóval csalt el százmilliókat egy férfi, az OLAF ajánlása nyomán indult eljárás ellene

Halastóval csalt el százmilliókat egy férfi, az OLAF ajánlása nyomán indult eljárás ellene

Magyar helyszínnel próbálják lejáratni Joe Bident egy Trump-párti reklámfilmben

Magyar helyszínnel próbálják lejáratni Joe Bident egy Trump-párti reklámfilmben