szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még meg sem alakult az új kormány, a Fidesz kétharmados parlamenti többségével visszaélve máris olyan jogszabályok megalkotását tervezi, amelyek szabad kezet adnak az új kabinetnek az állami vagyon kiárusítására – írja csütörtöki számában a Népszava.

Az elmúlt két évtizedben állami vagyont csak pályáztatással lehetett eladni. Voszka Éva, a Pénzügykutató Zrt. munkatársa a lapnak elmondta: a rendszerváltás óta eltelt húsz évben a kevés fix pont közül az egyik volt, hogy állami vagyont csak versenyeztetés útján lehetett eladni. Abban az esetben viszont, ha a most nyilvánosságra hozott jogszabály-módosításokat az újonnan felálló kabinet végrehajtja, akkor teljesen ellenőrizhetetlenné válik a kormány privatizációs tevékenysége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Oszkó a Malév körüli eltitkolt és törvénytelen vircsaftról

Jogszerűtlen volt annak viszontgaranciának a vállalása, amelyet a Malév volt fő tulajdonosának, az orosz érdekeltségű AirBridge-nek nyújtott, a felelősséget vizsgálják, feljelentést is tettek az ügyben – mondta Oszkó Péter ügyvezető pénzügyminiszter szerdán az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának alakuló ülésén.

MTI Gazdaság

Oszkó: nem volt szó a vízművek privatizációjáról

Nem volt pénzügyminiszteri előterjesztés a vízművek privatizációjára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak (NVT) azonban volt egy belső anyaga a regionális vízművekkel kapcsolatban – mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Magyar Rádió MR1 180 perc című adásában szerdán reggel.

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott