szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán csillapodott kissé a kockázatkerülés a nemzetközi piacokon, ami pozitív korrekcióra adott lehetőséget a térségbeli devizák körében.

Az eurót szerdán délelőtt háromnegyed tízkor 278,57 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 280,11 forint után. A dollárt 226,98 forinton jegyezték 1,2287 dolláros euró árfolyam mellett. Kedden délután négy órakor a dollár jegyzése 228,99 forint, az euró jegyzése 1,2239 dollár volt. A svájci frankot szerdán délelőtt 195,74 forinton jegyezték a kedd délutáni 196,31 forint után, 100 japán jent pedig 251,77 forinton 255,89 forint után.

Szerdán csillapodott a keddre jellemző befektetői bizalomvesztés és menekülés a kockázatosabb devizabefektetési eszközökből − és általában is a részvényekből − a biztonságosabb, válságos időkben "befektetési mentsvárnak" tekintett devizák, a dollár és a jen felé. A konszolidálódó hangulat a piacoknak jó okot szolgáltatott a korábban elszenvedett veszteségekre alapozó felvásárlásokra, ami már az amerikai kereskedési szakaszban elindult, leginkább a DJIA-30 index 10 ezer pont alatti értékei miatt.

A dollár árfolyamindexe veszített növekvő lendületéből egy erőteljes ellenállási pont áttörésére tett kísérlet meghiúsulása miatt, a főbb devizákkal szembeni árfolyama ezért szerdán stabilizálódó értékeket mutat. Az euró árfolyama 1,23 dollár közvetlen közelében ingadozott szerdára virradóra. Hosszabb távon azonban az euró további gyengülésére számítanak a piacon. Kedden több piaci elemző is annak a véleményének adott hangot, hogy az euró/dollár árfolyam nagy valószínűséggel át fogja lépni vásárlóerő alapján 1,13-1,14 dollár környékén kalkulált paritást, illetve akár 12 havi távlatban is elérheti a nominális paritást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött hétfőn a forint

Erősödésnek indultak hétfőn reggel a térségbeli devizák: az eurót délelőtt fél tízkor 277,54 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 280,68 forint után.

MTI Gazdaság

Reggel gyengült a forint

Gyengült a forint kedd reggel: egy euró 279,04 forintot ért 7 óra körül a londoni bankközi devizapiacon, hétfőn későn este 277,88 forinton jegyezték az eurót.

MTI Gazdaság

Sokat gyengült a forint: 281 fölött is járt az eurójegyzés

Erősödő kockázatkerülés terhelte kedden a térségbeli devizák árfolyamát, így a forint is jelentősen gyengült : délután fél ötkor az eurót 280,20 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtt tíz órai 280,38 forint és a hétfő délután hat órakor tartott 277,50 forint után. Kedden nap közben 278,02 és 281,75 között mozgott a jegyzés.

MTI Gazdaság

Reggel óta zuhan a forint

Erősödő kockázatkerülés terhelte meg kedden a térségbeli devizák árfolyamát, így a forint is jelentősen gyengült. Délelőtt fél tíz után pár perccel az eurót 280,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délután hat órakor tartott 277,50 forint után.

A 39 éves Ibrahimovic mellé igazolt egy 34 éves támadót is az AC Milan

A 39 éves Ibrahimovic mellé igazolt egy 34 éves támadót is az AC Milan

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Elhanyagolható a nyelvvizsgacsalások száma Magyarországon

Elhanyagolható a nyelvvizsgacsalások száma Magyarországon