szerző:
MTI

Görögország jó úton halad a IMF-EU segélycsomag kapcsán előírt gazdasági reformintézkedések teljesítésében – állapította meg az EU, az IMF és az EKB Athénban tartózkodó közös ellenőrző küldöttsége.

A szakértők első olvasatban megállapították, hogy Athén szoros ellenőrzése alá vonta a költségvetési kiadásokat és a hiány a május végén jelzettnél alacsonyabb is lehet. „A küldöttség a mostani alkalommal nem végzett részletes ellenőrzést, de a lefolytatott tárgyalások alapján meggyőződhetett arról, hogy a program végrehajtása a megállapodásoknak megfelelően zajlik” – írja az EU, az IMF és az EKB közös közleménye.

„A fiskális helyzet kedvezően alakul, a költségvetés bevételei közel megfelelnek a várakozásoknak, a kiadások felett pedig szoros ellenőrzést gyakorol a kormány” – áll a dokumentumban. A szakértői delegáció június 14. és 17. között tartózkodik Athénban a 3 éves 110 milliárd eurós segélycsomagban lefektetett feltételek teljesítésének ellenőrzése céljából. Részletes felülvizsgálatra július végén kerül sor.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Külföldre menekítik pénzüket a görögök

Egyre több pénzt menekítenek külföldre a görögök az államcsőd veszélye miatti aggodalmak hatására. Az év első négy hónapjában 18,5 milliárd euró áramlott ki az országból a görög nemzeti bank adatai szerint.

MTI Gazdaság

A görög bankrészvények csaknem 5 százalékkal erősödtek

Csaknem öt százalékkal nőtt a görög bankrészvények árfolyama hétfőn délutánra az athéni értéktőzsdén, miután az utóbbi időszakban bekövetkezett árzuhanás után a befektetők ismét vásárolni kezdték a papírokat a költségvetési konszolidációs célok derűlátó megítélése miatt.

MTI Gazdaság

Újra egekben a görög törlesztésbiztosítási díjak

Jelentősen emelkedett a keddi londoni kereskedésben a görög adósságtörlesztés leállásának kockázatára köthető biztosítási tranzakciók díjszabása (CDS), miután a Moody's hitelminősítő előző este az elsőrendű sávból meredek osztályzatrontással egyenesen a befektetésre már nem ajánlott kategóriába sorolta át a görög államkötvényeket.