szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Görögország jó úton halad a IMF-EU segélycsomag kapcsán előírt gazdasági reformintézkedések teljesítésében – állapította meg az EU, az IMF és az EKB Athénban tartózkodó közös ellenőrző küldöttsége.

A szakértők első olvasatban megállapították, hogy Athén szoros ellenőrzése alá vonta a költségvetési kiadásokat és a hiány a május végén jelzettnél alacsonyabb is lehet. „A küldöttség a mostani alkalommal nem végzett részletes ellenőrzést, de a lefolytatott tárgyalások alapján meggyőződhetett arról, hogy a program végrehajtása a megállapodásoknak megfelelően zajlik” – írja az EU, az IMF és az EKB közös közleménye.

„A fiskális helyzet kedvezően alakul, a költségvetés bevételei közel megfelelnek a várakozásoknak, a kiadások felett pedig szoros ellenőrzést gyakorol a kormány” – áll a dokumentumban. A szakértői delegáció június 14. és 17. között tartózkodik Athénban a 3 éves 110 milliárd eurós segélycsomagban lefektetett feltételek teljesítésének ellenőrzése céljából. Részletes felülvizsgálatra július végén kerül sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Külföldre menekítik pénzüket a görögök

Egyre több pénzt menekítenek külföldre a görögök az államcsőd veszélye miatti aggodalmak hatására. Az év első négy hónapjában 18,5 milliárd euró áramlott ki az országból a görög nemzeti bank adatai szerint.

MTI Gazdaság

A görög bankrészvények csaknem 5 százalékkal erősödtek

Csaknem öt százalékkal nőtt a görög bankrészvények árfolyama hétfőn délutánra az athéni értéktőzsdén, miután az utóbbi időszakban bekövetkezett árzuhanás után a befektetők ismét vásárolni kezdték a papírokat a költségvetési konszolidációs célok derűlátó megítélése miatt.

MTI Gazdaság

Újra egekben a görög törlesztésbiztosítási díjak

Jelentősen emelkedett a keddi londoni kereskedésben a görög adósságtörlesztés leállásának kockázatára köthető biztosítási tranzakciók díjszabása (CDS), miután a Moody's hitelminősítő előző este az elsőrendű sávból meredek osztályzatrontással egyenesen a befektetésre már nem ajánlott kategóriába sorolta át a görög államkötvényeket.

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Eltüntették a radarról a NER magángépét

Eltüntették a radarról a NER magángépét