szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezrek rekedtek külföldön egy eddig sem túl jó hírű brit utazási iroda hirtelen csődje miatt.

A Goldtrail nevű, londoni központú cég török- és görögországi repülős utazások szervezésére szakosodott, ám a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) szombati bejelentése szerint a társaság előző este beszüntette tevékenységét és csődgondnokság alá került.

A CAA szombati becslése szerint jelenleg 16 ezer olyan turista tartózkodik külföldön, akiknek utazását a Goldtrail szervezte. Mivel a cég már nem indíthat több repülőjáratot, a nyaralók hazaszállítását a CAA intézi, charterjáratok szervezésével.

Becslések szerint összesen 50 ezer azoknak a száma, akik a most csődbe ment cégnél fizették be tengerparti nyaralásukat, de még nem utaztak el.

A BBC szombati beszámolója szerint a Goldtrail számos utasát csak szombat hajnalban, különböző brit repülőtereken értesítették arról, hogy nem szállhatnak fel repülőgépükre. Több utasnak már a beszállókártya is a kezében volt, amikor megtudta, hogy nyaralásából nem lesz semmi. A Goldtrailről már hónapok óta hallani lehetett, hogy pénzügyi gondokkal küszködik, és szolgáltatásaira is rengeteg panasz érkezett, elsősorban a szállások minőségével kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben