szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kissé gyengébben áll a forint csütörtökön délelőtt az előző napi jegyzéshez képest: az eurót fél tízkor 284,96 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben a szerda délutáni 284,05 forinttal. Csütörtökön reggel viszont 286 forint felett is járt az árfolyam, onnan ismét erősödésnek indult a forint.

A dollár jegyzése 222,67 forint 1,2793 dolláros euró árfolyam mellett, míg előző nap délutáni 221,55 forint volt 1,2827 dolláros euró árfolyamnál.A svájci frank 212,74 forint, szemben a szerdai 210,83 forinttal, száz japán jent forinton jegyeztek, míg előző nap 254,37 forintot ért.

A kereskedők csendes napra számítanak a devizapiacon, nem várnak jelentős ármozgásokat. Pénteken viszont az európai banki stressz teszt eredmények befolyásolhatják a kereskedést. Ezzel kapcsolatban pozitív a várakozás, ami az euró erősödésének irányába hathat a dollárral szemben.

A forint esetében szintén kisebb erősödésre lehet számítani a hétvégéig. Az árfolyamot a pénzügyi törvények csütörtöki zárószavazása is befolyásolhatja. A bankadóval kapcsolatban az utolsó pillanatig bizonytalan, hogy megszavazzák-e a "lex Járaiként" emlegetett módosítást, ami az újonnan alakult biztosítóknak kedvezne.Bár Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője reggel bejelentette, hogy a kormány nem vonja vissza a bankadó már elfogadott módosításait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Belehúzott a forint: a 285 alatt jár az euróárfolyam

A kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően a forint lassacskán kiheveri a hétvégén megszakadó EU-IMF-tárgyalások okozta sokkot és már visszanyerte a hét végén és hétfőn elszenvedett veszteségének mintegy kétharmadát.

MTI Gazdaság

Összekapta magát a forint: 286 az eurójegyzés

Javuló nemzetközi piaci hangulatban erősödött a forint, az eurót szerdán délelőtt 10 órakor 286,07 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délutáni 287,90 forinttal, és a kora reggeli 286,90 forinttal.

MTI Gazdaság

Erősödött reggel a forint

Erősödött a forint csütörtök reggel; egy euró 284,64 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 285,00 forint után.

MTI Gazdaság

288 forintnál erősebben várható az euró

Szerda reggel a forint 286,90/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 286,26/eurónál. A svájci frankkal szemben 211,77/franknál tartott, ez 0,07 százalékkal gyengébb a kedd estinél.

MTI Gazdaság

A forint erősödött estére

Erősödött a forint szerda estére a reggeli euróárfolyamhoz viszonyítva, de gyengült a szerda délutáni szinthez képest a londoni bankközi devizapiacon.