szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Generali-Providencia Biztosítóhoz idén eddig 75 ezer elemi kárt jelentettek be az ügyfelek, ezek becsült kárösszege 10,7 milliárd forint, az Aegon Biztosító 70 ezer kárra 4,1 milliárd forintot fizetett ki augusztusig – közölték a biztosítók.

A Generalihoz érkezett kárbejelentések száma több mint duplája, míg az Aegonhoz érkezetteké háromszorosa az átlagos értéknek.

 

©

A legnagyobb kárt szenvedett területek nem fedik egymást a két biztosítónál. A Generali adatai alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye (3,3 milliárd forint) és Pest megye (2,4 milliárd forint) volt kitéve leginkább a veszélynek. Ezzel szemben az Aegonnál Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Veszprém- és Pest megye volt a sorrend.

A múlt hét végétől újra kezdődött viharok miatt a Generalihoz 2.600 új kárbejelentés érkezett szerda reggelig, az Aegon rosszabbul járt, hozzá 3 200 bejelentés érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kétmilliárdos kárt okozott a vihar Szabolcsban

Az eddigi adatok szerint kétmilliárd forintra tehető az ingatlanokban keletkezett kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. Ez az előzetes összeg a mezőgazdasági károkat nem tartalmazza.

MTI Gazdaság

Tíz-húszmilliárdos kárt okozhat az időjárás a gabonatermesztőknek

Az időjárás eddig 10-20 milliárd forintos kárt okozhatott a gabonatermesztőknek az előreláthatóan több millió tonnás terméskiesés következtében, de még nem lehet látni a folyamat végét – mondta Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) titkára.

Itthon

Elvitte egy óvoda tetőzetét a vihar

Leszakította és elvitte egy óvoda teljes tetőzetét az éjszakai vihar Veszprémben, az Avar utcában – közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az eruó

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az eruó

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia