szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 1-jétől tonnánként 273,5 dollárra nő a kőolaj tonnájára kivetett exportvám az eddigi 263,8 dollárról Oroszországban.

A kelet-szibériai lelőhelyeken kitermlet olajra a vámot 80,3 dollárról 87,0 dollárra emelik. A könnyű olajtermékek vámját az augusztusi 190,0 dollárról 196,5 dollárra, a nehezekét pedig 102,4 dollárról 105,9 dollárra emelik tonnánként. A cseppfolyós gáz exportvámja 37,1 dollárról 45,2 dollárra változik tonnánként szeptembertől. Oroszországban a kormány havonta vizsgálja felül az olaj exportvámját, amelyet az Urals típusú olaj világpiaci árának alakulásából kiindulva, egy meghatározott képlet alapján állapít meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rekordszinten az orosz olajtermelés júniusban

Rekordszintre emelkedett az orosz olajtermelés júniusban, amikor már a tízedik egymást követő hónapban volt 10 millió hordó fölött a napi átlagos termelés – közölték orosz források pénteken.

MTI Világ

Éhségsztrájkba kezdett Hodorkovszkij

Éhségsztrájkba kezdett Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnás, a Jukosz egykori főrészvényese tiltakozásul az ellen, hogy hétfőn újra három hónappal meghosszabbították a vizsgálati fogságot számára és volt üzlettársa, Platon Lebegyev számára.

MTI Gazdaság

Az orosz Transznyeft szankciókkal fenyegeti Bulgáriát

Nem zár ki akár komolyabb bírságot sem Bulgária számára az orosz Transznyeft vezetékmonopólium vezetője, amennyiben Szófia valóban kiszáll a transzbalkáni kőolajvezeték-projektből; Nyikolaj Tokarev erről pénteken Szentpéterváron újságírók előtt beszélt.