szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elgondolkodhatnak az energiaszolgáltatók azon, hogy a változó szabályozói környezetben akarnak-e még hazánkban tevékenykedni - erről a Nemzetgazdasági Minisztérium energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkára beszélt a Magyar Nemzetnek.

A napilap pénteki száma szerint Bencsik János azt mondta: annak a társaságnak, amelyik nem elégszik meg a tisztes profittal, nem muszáj az országban maradnia. Hozzátette, ugyanakkor azoknak a szolgáltatóknak az együttműködésére, akik megelégszenek a tisztes profittal, a jövőben is számítanak. Mint az államtitkár fogalmazott, ezt megelőzően a szabályozás leginkább az energiaellátó társaságoknak kedvezett, ez azonban hátrányosan érintette a magyar gazdaság versenyképességét, ezért kell változtatni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

MSZP-közeli "kajmánokat és energiapókokat" lát a Fidesz

A Fidesz szerint 50 milliárd forintos kárt okoztak a Magyar Villamos Művek körüli gyanús ügyletek - jelentette ki Bencsik János és Cser-Palkovics András. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselői úgy vélik, a "szocialista haveroknak" mindig jut állami pénz.

MTI Gazdaság

Ha a napenergia az egész unióban megéri, nálunk miért nem?

A csapdába ejtett napfény kiaknázásával – a hazai besugárzási viszonyok mellett – az éves energiatermelés tekintélyes hányadát lehetne a meglévő technológiákkal hasznosítani – hívta fel a figyelmet a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA).

hvg.hu Gazdaság

Egyelőre bizonytalan, hogy mivel fogunk fűteni és világítani

Ha nem látunk hozzá, hogy megoldjuk az ország energetikai problémáit, akkor a nem is oly távoli jövőben fázni foguk, és közben mégis igen sokat fizetünk majd. A legnagyobb nehézséget alighanem az jelenti, hogy miként szabadulhatunk meg az energiafelhasználásban a földgáz túlsúlyától, s a villamosenergia-termelésben a lassan leépülő erőművi kapacitásokat hogyan pótoljuk. A szakma azonban még ezen is vitában áll.

Itthon

Politikai vita a luxusprofitról

A szavazók voksainak megszerzése érdekében a Fidesz és az MSZP most egymással versengve veselkedik neki az áramárak letörésének. Korábban egyik fél sem tett érdemi lépést a tarifákat meghatározó hosszú távú szerződések átalakítására.

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt