szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csekély árfolyam ingadozás valószínűsíthető a hét első napjain a devizapiacokon; a forintot hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 282,10 forintos euró árfolyamon jegyezték, szemben a vasárnap éjszakai 282,20 forinttal.

Az eurót röviddel hét óra előtt 1,3071 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben a vasárnap éjszakai 1,3062 dollár után, valamint 1,3215 svájci frankon 1,3179 után. Péntek este az eurót 1,3052 dolláron, illetve 1,3181 svájci frankon jegyezték. 

A hét vége folyamán és hétfőn az európai kereskedés kezdetének közeledtével is alig változtak a főbb devizaárfolyamok, mert a tokiói piacok zárva tartása nyomán csökkent az ázsiai kereskedés forgalma. A piacon az eurót egy kissé sérülékenynek tartják az elmúlt héten az írországi költségvetés miatt felmerült aggodalmak miatt, de alapjában véve eseménytelen kereskedésre számítanak a Fed monetáris tanácsának keddi üléséig. 

A héten várható makrogazdasági adatoktól az euró nem számíthat sok támogatásra, a piacon mind az euróövezeti szeptemberi beszerzési menedzser index, mind az ifo gazdaságkutató intézet hangulatindexének romlására számítanak. A forintot hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 282,10 forintos euró árfolyamon jegyezték, szemben a vasárnap éjszakai 282,20 forinttal. A dollár jegyzése 215,25 forint 215,66 után. 

A lengyel zloty jegyzése 3,9545 az euróval szemben az előző éjszakai 3,9560 után, a cseh koronát pedig 24,6590-en jegyzik a vasárnap esti 24,6510 után. A térségbeli devizáktól és a forinttól egyéb befolyásoló tényezők hiányában a héten is a nemzetközi befektetői hangulat alakulásának követését, az euró/dollár, illetve az euró/svájci frank árfolyam mozgásához való igazodást várják a piacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyengült a forint kora reggel

Gyengült a forint pénteken kora reggel a nemzetközi devizakereskedelemben: röviddel hét óra előtt egy euró 283,03 forintot ért, a csütörtök esti 282,71 forint után.

MTI Gazdaság

Tartja árfolyamát a forint

Tartja előző napi árfolyamát a forint pénteken, az eurót nem sokkal fél tíz után 282,80 forinton jegyezték, míg kora reggel 283,03, csütörtökön délután 282,65 forint volt.

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás