szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alekszej Kudrin pénzügyminiszter szerint Oroszország költségvetési hiánya az idén 5-5,4 százalék lesz.

Kudrin újságírók kérdéseire válaszolva kijelentette: eredetileg 5 százalékról volt szó, de a tervezett deficit tizede mintegy 40 milliárd rubelt tesz ki, és ekkora hibahatár elfogadható akár a bevételek, akár a kiadások előrejelzésében. A dolgok állása szerint azonban várhatóan a becsültnél valamivel több lesz a bevétel, és kevesebb lesz a kiadás. Kudrin azt is elmondta: csütörtökön sikerült megállapodni az Egyesült Államokkal Oroszország csatlakozásáról a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO). A két ország közötti nézeteltérés volt eddig a legjelentősebb akadálya Oroszország csatlakozásának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Már nem csak a kaviárt mérik aranyárban az oroszok

Oroszországban egyes élelmiszerek olyan mértékben drágulnak, hogy ez lehetővé teszi a kormánynak az árak korlátozását. Az intézkedés ellen azonban számos érv szól, ezért a kormány várakozó álláspontra helyezkedett – jelentette a Vedomosztyi című lap hétfőn.

MTI Gazdaság

Zűrös tulajdonviszonyok a Szurgutnyeftyegazban

A Szurgutnyeftyegaz – amely tavaly tavasszal 22,1 százalékos részt vásárolt a Molban, és Oroszország egyik leggazdagabb gazdasági társasága – értékének mintegy 85 százalékában olyan szervezetek tulajdonában van, amelyeket a konszern menedzsereinek részvételével hoztak létre.

MTI Gazdaság

Oroszország öt év alatt 50 milliárd dollárt vár a privatizációból

Oroszország öt év alatt 50 milliárd dollár bevételt vár a legnagyobb vállalatok és bankok állami tulajdonban lévő részeinek részleges privatizálásából – jelentette ki szerdán Alekszej Kudrin miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva szerdán.