szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés hétfőn este úgy döntött: feltölti a költségvetés általános tartalékát azzal a 35,2 milliárd forinttal, amit a Mol Nyrt. köteles volt az Európai Bíróság döntése alapján visszafizetnie az államnak.

A képviselők egyhangúlag, 350 igen szavazattal határoztak így, módosítva a 2010. évi költségvetéséről szóló törvényt. Rogán Antal (Fidesz) azzal indokolta a parlament elé terjesztett javaslatát, hogy a büdzsé általános tartaléka kimerülőben van, és olyan költségek is jelentkeztek, amelyek nem voltak előirányozva. Ilyen volt például az árvízi védekezés költségeinek egy része és az Ajka térségében történt iszapömlés okozta károk elhárítása.

A javaslat elfogadásával a képviselők egyúttal felhatalmazták a kormányt, hogy az Egészségbiztosítási Alap 2007-ben és 2008-ban keletkezett tartalékát az egészségügyi szolgáltatók korábbi években felhalmozott adósságának rendezésére fordítsa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Hernádi: a profit nem bűn

Nem fogják áthárítani a válságadót a fogyasztókra - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak hétfőn este. Ugyanakkor figyelmeztetett: a kormánynak nagyon gyorsan hozzá kell kezdenie a kiadási szerkezet átalakításához, mert amennyiben újabb hasonló terheket vet ki, vagy a különadó hároméves időtartamát meghosszabbítja, akkor el fogja veszíteni a hitelességét.

Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Mads Mikkelsen és Harrison Ford együtt viszik el a hátukon az Indiana Jones 5. részét

Mads Mikkelsen és Harrison Ford együtt viszik el a hátukon az Indiana Jones 5. részét

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál