szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyebek mellett a közlekedés, az energetika, a turizmus, valamint a kutatás-fejlesztés területén lát lehetőséget Szíria és Magyarország a szorosabb együttműködésre - mondta Abdallah Dardari Szíria miniszterelnök-helyettese azt követően, hogy szerdán gazdasági együttműködési megállapodást írt alá Budapesten Becsey Zsolttal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkárával.

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Becsey Zsolt államtitkár elmondta: bízik abban, hogy ez után konkrét vállalatközi együttműködések is létrejönnek. A szír miniszterelnök-helyettes elmondta: a most aláírt megállapodás mellett aláírásra készen vár a beruházások védelméről és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény. Szíriában úgy látják, hogy a világ globalizálódása során, illetve a gazdasági válság után fontos a kisebb országok  közötti minél jobb együttműködés, mondta Abdallah Dardari. 

Az arab köztársaság  miniszterelnök-helyettese budapesti látogatása alatt átadta a szír miniszterelnök írásos meghívóját, amelyben látogatásra hívta Magyarország miniszterelnökét és külügyminiszterét. A kétnapos magyarországi látogatásra érkezett szír delegációval 35 cég képviselője érkezett Budapestre, akik szerdán délelőtt magyar partnereikkel folytatnak megbeszéléseket. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a Szíriába irányuló magyar export tavaly nem egészen  70 millió dollárt tett ki, míg az import nem érte el  2 millió dollárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi