szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Aegon nyugdíjpénztára akkor is életképes maradna, ha a tagok 50 százaléka átlépne az állami nyugdíjrendszerbe, a kisebb nyugdíjpénztárakat azonban a mérsékeltebb arányú átlépés is veszélybe sodorhatja - mondta Ludvai Judit, a társaság vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A céget az sem rendítené meg, ha minden második tag távozna. Ugyanakkor "a kisebb nyugdíjpénztárak esetében akár 10-20 százalékos tagveszteség is veszélyes lehet" - tette hozzá az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. vezetője a Reuters keddi jelentése szerint. A holland AEGON biztosító magyarországi magánnyugdíjpénztárában a 602 ezer tag egyéni számláinak értéke 573 milliárd forintot tesz ki. 

A nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényt hétfőn fogadta el az Országgyűlés. A jogszabály megnyitja a jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagok számára az átlépés lehetőségét az állami nyugdíjrendszerbe, megszünteti a pályakezdők magán-nyugdíjpénztári belépésének kötelezettségét, a vegyes rendszerből nyugdíjba vonultak esetében pedig megteremti a visszalépés utólagos lehetőségét az állami rendszerbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Minden a nyugdíjpénztárak körül forog a parlamentben

Burány Sándor (MSZP) a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló fideszes javaslat hétfői vitájában azt mondta: a Fidesz látszólag a magánnyugdíjpénztárak menedzsmentje ellen visel hadat, de valójában hárommillió ember pénzére fáj a foga, ami legalább 2.700 milliárd forint. A Jobbik megszüntetné a teljes magán-nyugdíjpénztári rendszert, az LMP szerint pedig csak figyelemelterelés a pénztárválasztás szabadságáról szóló javaslat. A Fidesz szerint az állami rendszerből kedvezőbb nyugdíjba vonulni. Vitázik a parlament.

Karrier

Ha elszámolják a nyugdíjakat, a munkáltatók is rosszul járhatnak

Ma szavaz a parlament a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel kapcsolatos törvényjavaslatokról. A munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek szerint elfogadhatatlan az eljárás, amelynek során minden jogszabályi háttér és visszafizetési garancia nélkül átmenetileg elveszik azoknak a munkavállalóknak a nyugdíjjárulékát, akik magánnyugdíjpénztári tagok.

MTI Itthon

Az MSZP-sek kivonultak a parlamentből

Éppen a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló javaslat vitája zajlott az Országgyűlésben, a szocialisták azonban kivonultak.

MTI Itthon

Szíjjártó a magánnyugdíjpénztárakról

A miniszterelnök szóvivője szerint okafogyottá válik az állami átutalás a magánnyugdíjpénztárakba, ha az emberek - mint arra a kabinet számít - visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe.

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet