szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) azt javasolja a kormánynak, hogy 3,5 millió forintban állapítsa meg a végkielégítések összeghatárát, s efölött vessen ki progresszív adót - mondta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke a pénteki budapesti tájékoztatóján.

A Munkástanácsok egyetértenek a kormánnyal a jó ízlésbe ütköző adó bevezetésében, de azt javasolja, hogy a végkielégítések  3,5 millió forintig legyenek adómentesek - jelentette ki az elnök. Palkovics Imre elmondta azt is, hogy 9 milliós végkielégítési összeg is elfogadható - igaz erőteljes progresszív adóztatás mellett -, hiszen az a szakszervezet számítása szerint havi 300 ezer forintos havi fizetés mellett 20 éves munkaviszony után ennyi járhat. Az átlagos végkielégítés egyébként 4-4,5 millió forint - tette hozzá. A javaslatot azzal indokolta a Munkástanács elnöke, hogy ebben az évben és a következő években több tízezer munkavállaló jár rosszul, ha nem változik a 2 milliós összeghatár, amely felett a végkielégítést 98 százalékos adó sújtja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!