szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint kedden kora reggel a nemzetközi piacon valamennyi fontosabb külföldi devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 278,80 forinton jegyeztek a hétfő délutáni 280,01 forintot követően.

A forint hétfőn kezdett el gyengülni azután, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő egyszerre két fokozattal visszaminősítette Magyarország deviza- és forintadósi besorolásait. Devizapiaci kereskedők elmondták: a forint kilátásait nemcsak a leminősítés, de az euróövezeti befektetői hangulat romlása is beárnyékolja. A forint árfolyama a hétfői egy százalék körüli gyengüléssel együtt is erősebben áll az elmúlt hét elején, kedden elért 285 forint közeli euró jegyzéseknél. Akkor az euróövezettel szemben kialakult befektetői bizalmi válság - amit az ír pénzügyi mentőcsomag elfogadása sem tudott enyhíteni - 1,30 dollár alatti jegyzésekre nyomta le az euró árfolyamát. Hétfőn az euró gyengült ugyan, de 1,32-es dollár jegyzések felett maradt. 

Kedd reggel a forint alig változott a svájci frankhoz képest: a svájci valuta 213,15 forintot ért, míg hétfőn délután 213,78 forintot. Száz japán jent 253,60 forinton jegyeztek, míg hétfőn délután 254,72 forint volt az árfolyam. Egy dollár 208,89 forintot ért, a hétfőn délutáni 210,93 forint  után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában