Tetszett a cikk?

Az idén 10 százalékkal, az elmúlt négy évben 40 százalékkal csökkent az építőipari ágazat termelése – mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke a szervezet évzáró közgyűlésén.

A budapesti közgyűlésen előadást tartott Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a kötelező kamarai tagság előnyére hívta fel a figyelmet. Kifejtette, ha ez megvalósul, akkor a kamara létrehozhat egy olyan elektronikus rendszert, amely a vállalkozónak jelzi, ha a megrendelő cégben olyan személy tevékenykedik, aki korábban csődbe vitt társaságban volt tulajdonos, vagy pedig vezető tisztségviselő. Ezzel visszaszorítható lenne a lánctartozás – tette hozzá az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Eltűnt 2500 milliárd forintnyi építési beruházás

Mintegy 2500 milliárd forint értékű építési projekt halasztódott, illetve maradt el az elmúlt három évben – idézi az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) tanulmányát a Napi Gazdaság szerdán.

MTI Gazdaság

A jövő év második felében indulhat növekedésnek az építőipar

Az elmúlt két és fél évben 30 ezer fővel csökkent az építőiparban legálisan foglalkoztatottak létszáma, jelenleg a rendelésállomány 20 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, a kilábalás a jövő év második felében kezdődhet - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtökön az Építők Napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Kivonul az eMAG Lengyelországból, hogy a magyar piacra koncentrálhasson

Kivonul az eMAG Lengyelországból, hogy a magyar piacra koncentrálhasson